Kijk ‘2022 HMS 94 CZV Blokkade haven Harlingen’ op YouTube

Meerdere vissers hadden maandagmorgen 4 juli  met hun schepen de Harlinger haven geblokkeerd. De Koegelwieck en de Willem Barentsz van Rederij Doeksen moest vanmorgen in de Willemshaven aanleggen. Passagiers en auto’s konden niet van boord. Ook de schepen van de Bruine vaart konden niet uitvaren. Juist op deze drukke maandag met veel groepsreizen voor jongeren i.v.m. de naderende zomervakantie. De blokkades hadden te maken met de acties van de boeren in heel Nederland. De vissers hebben hun eigen problemen: de komst van windmolenparken, het verbod op pulsvisserij en torenhoge brandstofprijzen. Door de hoge brandstofprijzen blijven veel vissersschepen in de haven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: