Kijk ‘2022 HMS 96 CZV Opening Pluktuin Plukwad Wijnaldum’ op YouTube

Het begon als een kleinschalig idee, maar veranderde in een fleurige tuin van 7.500m2 groot: de school- en pluktuin van Wijnaldum. Oprichters Tjeerd Jukema en Sien Niermeijer hebben enige weken geleden een akker bij Wijnaldum ingezaaid met diverse bloemenmengels en door het gunstige weer bloeien er inmiddels genoeg bloemen om het plukseizoen te starten.   

Een belangrijke doelstelling van de pluktuin is een mooie fleurige en positieve plek te creëren waar mens en dier van kan profiteren. Nu er genoeg bloemen bloeien werd de Pluktuin PlukWad in Wijnaldum zaterdag  9 juli op feestelijke wijze geopend door Wethouder Hendrik Sijtsma.

Vanaf nu tot ver in de herfst, wanneer de laatste bloemen bloeien, zal Pluktuin PlukWad geopend zijn voor iedereen die een vierkante meter bloemen ‘adopteert’. Tien euro per vierkante meter.

De feestelijk openingsdag zaterdag werdt georganiseerd samen met de Landelijke Open Imkerij Dagen van het NVB. Dit betekent dat de bijenkast op de tuin kon worden bezichtigd

Op Schooltuin PlukWad waren leerlingen aanwezig om bezoekers rond te leiden en te vertellen over het schooltuinproject. De leerlingen zijn trots op hun tuin en lieten graag aan zien wat ze de afgelopen weken hebben geteeld en hebben geleerd.

Met de opbrengst van de pluktuin worden maatschappelijke goede doelen ondersteund, die aansluiten bij de doelenstellingen van de pluktuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: